Zorgverzekering 2024 vergelijken

Vergelijk hieronder de beste en goedkoopste zorgverzekering 2024 in jouw situatie. Vul je geboortedatum, eigen risico en eventuele aanvullende zorgverzekering in. De zorgverzekering vergelijker toont hierna de goedkoopste zorgverzekering 2024. Klik op bekijken om direct af te sluiten bij de zorgverzekeraar. Bij sommige zorgverzekeraars hebben wij een samenwerking met Zorgkiezer.nl. Wij adviseren je om altijd twee vergelijkers te raadplegen.

Zorgverzekeringen vergelijken 2024

Elk jaar krijg je weer de kans om eens goed naar je zorgverzekering te kijken. Past het nog in je huidige situatie? Verwacht je grote veranderingen in benodigde zorg in 2024 zoals een zwangerschap of operatie? Kan je zorgverzekering niet goedkoper? Allemaal vragen die goed zijn om je op het eind van het jaar mee bezig te houden. Op basis hiervan kun je kijken of je nog goed zit met je huidige zorgverzekering. Het is raadzaam zorgverzekeringen te vergelijken. Overstappen van zorgverzekering loont in veel gevallen. Vergelijk de zorgverzekeringen 2024 en bespaar honderden euro’s.

Wie kan zorgverzekeringen vergelijken?

Iedereen! Jij kan zorgverzekeringen simpel vergelijken via onze online tool. Vul enkele gegevens in zodat wij de meest passende zorgverzekering in jouw situatie kunnen vinden. Ook voor 2024 loont het om zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen. De besparing kan oplopen tot 400 euro per jaar. Ben je nog geen 18? Dan heb je nog geen eigen zorgverzekering nodig. Je moet wel zijn ingeschreven op één van de zorgverzekeringen van je ouders.

Wat is zorgverzekeringen vergelijken?

Zorgverzekeringen vergelijken is het vergelijken van verschillende  zorgverzekeringen en hun bijbehorende polissen en premies voor het nieuwe jaar. Zorgverzekeringen worden aangeboden door zorgverzekeraars. Je kan slechts één keer per jaar switchen van zorgverzekering en dat is van half november tot 31 december van het huidige jaar. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari van het nieuwe jaar. In dit geval dus 1 januari 2024. Je zorgverzekering 2024 is geldig voor een jaar dus tot en met 31 december 2024. Doe je niks, dan wordt je zorgverzekering automatisch verlengd. Omdat premies en polissen per jaar nog al verschillen loont het echter om vooraf dus goed te vergelijken en indien nodig over te stappen. Dit kan half november tot eind december 2024 dan weer voor je zorgverzekering 2025.

Waarom zou ik zorgverzekeringen vergelijken?

Er zijn veel redenen om zorgverzekeringen te vergelijken. Veel mensen in Nederland stappen over voor de prijs. Elk jaar worden de premies van de zorgverzekeringen weer opnieuw vastgesteld. Het kan dus zijn dat er zelfde soort zorgverzekering op de markt is die in het nieuwe jaar goedkoper is dan je huidige zorgverzekering. Vergelijken van premies is dus een belangrijke reden.

Daarnaast kan het zijn dat je volgend jaar wijzigingen verwacht in de zorg die nodig hebt in het nieuwe jaar. Denk aan een zwangerschap of geplande operatie. Het kan bij een zwangerschap bijvoorbeeld lonen om naast de basisverzekering een aanvullende zorgverzekering te nemen. Dit kun je allemaal vergelijken inclusief de premie en polisvoorwaarden. Als je denkt veel zorgkosten te maken, kan het verstandig zijn om geen vrijwillig eigen risico te nemen. Een verplicht eigen risico heeft iedereen. Maar je kan dit ophogen in ruil voor premiekorting. Heb je veel zorg nodig, dan is dat minder verstandig. Lees hieronder meer over het eigen risico en vergelijken van zorgverzekeringen.

Waar kan ik zorgverzekeringen vergelijken?

Zorgverzekeringen vergelijken doe je hier op deze website. Waarom bij ons? Wij zijn een onafhankelijker vergelijker. Dit wil zeggen dat wij zorgverzekeraars niet voortrekken in uitkomsten van de zorgverzekering vergelijker. Vul enkele persoonlijke gegevens in en vergelijk de beste zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie. Wij zijn – in tegenstelling tot enkele andere vergelijkers – geen onderdeel van een verzekeraar. Meer over onze werkwijze lees je op de over ons pagina.

Hoe kan ik zorgverzekeringen vergelijken?

Onze zorgverzekeringsvergelijker is zo ingericht dat je met enkele klikken de juiste zorgverzekering krijgt te zien die het beste bij je past. Vul de benodigde gegevens in en druk op vergelijken. Op deze manier vergelijk je zorgverzekeringen in 2024 en krijg je het beste advies. Je kunt de uitkomsten onder andere sorteren op prijs. Door op meer informatie te klikken ga je direct naar de website van de zorgverzekeraar waar je je kan aanmelden voor de zorgverzekering. Je oude zorgverzekering wordt door je nieuwe zorgverzekeraar kosteloos opgezegd als je voor 1 januari 2024 overstapt. Vergelijk zorgverzekeringen dus op tijd. Je kan tot en met uiterlijk 31 december overstappen.

Zorgverzekering vergelijk en besparen

Veel mensen vergelijken zorgverzekeringen om geld te besparen. Slim! De prijzen van zorgverzekeringen worden namelijk elk jaar opnieuw vastgesteld. Je kan dus geld besparen door een zorgverzekering te kiezen die in jouw situatie gunstige dekkingen heeft (de basisverzekering is overigens voor iedereen gelijk) maar ook een goede prijs. Daarnaast kun je besparen op de zorgverzekering door goed te kijken naar je eigen risico zorgverzekering. Elke Nederlander heeft een standaard verplicht eigen risico. In 2024 is dit 385 euro. Als je denkt weinig zorg nodig te hebben in 2024 kan het lonen om het eigen risico te verhogen. Dit heet het vrijwillig eigen risico. In ruil voor het verhogen van je eigen risico krijg je een korting op de premie dus op de prijs van de zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken en het eigen risico

Elk jaar heb je dus de gelegenheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Ook krijg je slechts één keer per jaar de gelegenheid om je eigen risico van de zorgverzekering aan te passen. Ook als je niet overstapt van zorgverzekering kun je aan je huidige zorgverzekeraar doorgeven dat je eigen risico wilt aanpassen. Toch is handig om altijd even zorgverzekeringen te vergelijken. Je krijgt als je je eigen risico verhoogt met het vrijwillig eigen risico namelijk korting op de zorgverzekeringspremie. Die korting kan elk jaar verschillen en is per zorgverzekering anders. Check dus altijd even de kortingen op andere zorgverzekeringen via onze vergelijker, als je van plan bent je eigen risico te veranderen maar je in principe bij je huidige zorgverzekeraar wilt blijven.

Heb je geen voorkeur om te blijven, maar wil je gewoon de beste en goedkoopste zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie dan moet je zeker even onze zorgverzekering vergelijker invullen. Hierbij kun je ook aangeven hoe hoog je het eigen risico wilt in 2024.

Zorgverzekering vergelijken verplicht eigen risico

Ook in 2024 ben je verplicht om een verplicht eigen risico te hebben. Dit verplicht eigen risico is net als vorig jaar 385 euro per persoon. Dit betekent dat je de eerste 385 euro die je nodig hebt aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf moet betalen. Kosten die hierna komen, vergoedt de zorgverzekeraar. Er zijn enkele uitzonderingen van zorg uit de basisverzekering waarbij het eigen risico niet geldt. Lees meer over de uitzonderingen eigen risico zorgverzekering.

Met het vergelijken van de zorgverzekering heb je geen keus om het verplicht eigen risico te kiezen of niet. Deze is voor iedereen hetzelfde. Er bestaat (nog) geen zorgverzekering zonder eigen risico. Op onze pagina waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken staat de vergelijker standaard op het verplicht eigen risico 2024 van 385 euro.