Zorgverzekering 2021 zestig euro duurder

Volgens bronnen uit Den Haag gaat de zorgpremie in 2021 met 5 euro per maand omhoog. Dit komt neer op een stijging van ongeveer 60 euro in heel 2021. De stijging is fors, maar minder hoog dan waar door corona rekening mee werd gehouden.

Hoe de prijsstijging er echt uit gaat zien moeten we afwachten tot de zorgverzekeraars in november hun premies bekend maken. De 62 euro stijging is de stijging waarmee het kabinet rekent.

Grote stijging zorgpremie blijft uit

Eerder was de verwachting dat premie veel harder zou stijging, namelijk tot wel 144 euro voor 2021. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de zorgkosten flink gestegen, maar er is ook een hoop zorg uitgesteld. Dat is dus nog niet gedeclareerd. Het kan straks zijn dat de zorgpremie in 2022 meer stijgt.

In het algemeen blijven de zorgkosten en daarmee ook de zorgpremie verder stijgen. Vorig jaar was de stijging waarmee het kabinet rekende hoger dan de uiteindelijk stijging waarmee de zorgverzekeraars kwamen.

Eigen risico 2021 385 euro

Het eigen risico 2021 blijft 385 euro. Dat is een lopende afspraak die tot en met 2021 doorloopt. He vrijwillig eigen risico in ruil voor een lagere premie blijft in 2021 ook van kracht.

Zorgtoeslag 2021 stijgt ook

Door de stijging van de zorgpremie zal ook de zorgtoeslag toenemen. Deze bijdragen in zorgkosten voor de lagere inkomens in Nederland is gekoppeld aan de zorgpremie.

Plaats een reactie