Goedkoopste zorgverzekering 2019 met hoogste eigen risico

Goedkoopste zorgverzekering 2019 met hoogste eigen risicoWat is de goedkoopste zorgverzekering 2019 met het hoogste eigen risico? Dat beantwoorden we in dit artikel. Om met de deur in huis te vallen: de goedkoopste zorgverzekering 2019 is die van ZieZo Selectief met 79,95 per maand. Je hebt dan de goedkoopste zorgverzekering met het hoogst (dus het maximale) eigen risico dat je kan kiezen. Maar wacht nog even, je moet wel even nadenken over keuzevrijheid van bijvoorbeeld ziekenhuis. Én we hebben nog een trucje voor nog wat extra korting, zodat je echt de allerlaagste prijs van je zorgverzekering 2019 hebt bij het hoogste eigen risico.

> Rechtstreeks naar overzicht goedkoopste zorgverzekering 2019 met hoogst eigen risico.

Ok, 2019 komt er weer aan. Je bent platgegooid met reclames over zorgverzekeringen en zorgverzekeringen vergelijken. Toch slim om je er even in te verdiepen. De zorgpremies stijgen namelijk fors volgend jaar en je kan alleen maar in deze periode overstappen van zorgverzekering. Maar je wilt geen poespas, en gewoon de goedkoopste zorgverzekering 2019.

Hoogste eigen risico 2019

Om tot de goedkoopste zorgverzekering volgend jaar te komen, moet je wel je eigen risico verhogen. Even kort: standaard en verplicht is het eigen risico 385 euro. Tegen flinke korting kun je het eigen risico vrijwillig verhogen. De korting op je zorgverzekering loopt op tot wel 25 euro per maand. Dat is 300 euro per jaar. Nadeel is: als je zorg nodig hebt betaal je tot de hoogte van het eigen risico de rekening zelf.

Verhogen van het eigen risico kan in stappen van 100 euro. Het maximaal eigen risico in 2019 is 885 euro. Het hoogste eigen risico is dus +500 euro bovenop het standaard eigen risico. Maar je bent dan wel zeker van zo’n 300 euro korting op je zorgpremie 2019.

Anyway, je bent op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2019 bij het hoogste maximaal eigen risico. Je neemt dat risico dus voor lief. Heb je normaal geen of weinig zorg nodig, kan dit zeker lonen en je geld opleveren. Beter gezegd: besparen door het verhogen van je eigen risico. Toch moet je nog even nadenken en een keus maken over het volgende.

Keuzevrijheid elk ziekenhuis / zorgverlener

Kan ik in elk ziekenhuis terecht? De aller-aller-allerlaagste prijs voor de zorgverzekering is die bij het hoogste eigen risico én het laagste aanbod in keuzevrijheid. Keuzevrijheid in de zorg betekent de mate waarin je naar welk ziekenhuis kan gaan dat het onder de zorgverzekering valt. In Nederland is de basisverzekering voor iedereen hetzelfde. Maar toch is er verschil. Dat zit hem in de keuzevrijheid. Je hebt kortweg drie soorten zorgverzekeringen: een naturapolis, een restitutiepolis en een budgetpolis. Je hebt ook nog een online- of internetpolis, die dicht tegen de budgetpolis aan zit, en een combinatiepolis waarbij de naturapolis en restituatiepolis gecombineerd zijn. Hieronder de belangrijkste polissen en de verschillen.

Naturapolis Restitutiepolis Budgetpolis
Zeer ruime keuze zorgverleners 100% vrije keus zorgverleners Beperkte keuze zorgverleners / ziekenhuizen
Op basis van gecontracteerde zorg Je kan overal terecht, ook al is er geen contract met zorgverlener Op basis van gecontracteerde zorg
Mindere vergoeding (bijvoorbeeld 75%) bij niet-gecontracteerde zorgverlener Vergoeding 100% van de marktconforme prijs Bij niet gecontracteerde zorg, minder vergoeding.

De goedkoopste zorgverzekering 2019 bij het hoogste eigen risico van 885 euro is zoals eerder gezegd ZieZo Selectief. Dit is een budgetpolis, met zeer beperkte keuze in zorgverleners. Er zijn slechts enkele ziekenhuizen gecontracteerd. Heb je geen zorg nodig, is dat geen probleem. Maar als je toch ineens zorg nodig hebt, is het vervelend. Je hebt kans dat jouw ziekenhuis om de hoek geen contract hebt, waarna je dus moet bijbetalen of naar een wel gecontracteerd ziekenhuis moet gaan (die verder weg is). Overigens wordt je voor spoedzorg in alle ziekenhuizen geholpen zonder bijbetaling.

Goedkoopste zorgverzekering hoogste eigen risico, beperkte keuzevrijheid

Hieronder het overzicht van 2019 met de goedkoopste zorgverzekering bij het hoogste eigen risico met hierbij wel de opmerking dat er een (zeer) beperkte keuzevrijheid is in zorgverleners en dus ook ziekenhuizen.

Goedkoopste zorgverzekering hoogste eigen risico mét ruime of volledige vrije keus zorgverleners

Liever de goedkoopste zorgverzekering 2019 maar wel ruime of onbeperkte keuze naar welk ziekenhuis je kan? Ga dan voor een x of x polis.
Bij x polis, dus met ruime keuze kom je uit op de zorgverzekering van x. Wil je bij alle..Dan kom je bij het hoogste eigen risico van 885 euro uit bij Anderzorg. Een prima online verzekeraar, onderdeel van Menzis. Met volledige vergoeding van zorg bij alle ziekenhuizen in Nederland. Prijs van de zorgverzekering 2019 is (bij het hoogste eigen risico) 83 euro per maand.

Op de tweede plaats staat de andere variant van ZieZo namelijk ZieZo Basis. Je kiest hier je eigen ziekenhuis. De prijs van ZieZo Basis 2019 is bij het hoogste eigen risico x euro per maand.

Nog meer korting voor goedkoopste zorgverzekering 2019

Wil je nóg goedkoper? Dan hebben we nog één trucje voor je. Betaal je zorgverzekeringspremie niet maandelijks maar betaal direct het hele jaarbedrag vooruit. Veel zorgverzekeraars geven enkele procenten korting bij een jaarbetaling. Dat is meer dan de vreselijk lage rente die je over je spaargeld bij de bank krijgt, dus het overwegen waard als je wat spaargeld hebt. Lees daar meer over in ons jaarbetalingsoverzicht 2019. Voor ZieZo Selectief is de korting x%. Bij Anderzorg x%.

Meer kun je niet doen om de prijs van je zorgverzekering 2019 nog lager te krijgen. Wel kun je – als je daar recht op hebt – zorgtoeslag aanvragen bij de Rijksoverheid. Doen! In 2019 stijgt de zorgtoeslag. Je kan zomaar recht hebben op 98 euro per maand. Ssst, dan verdien je zelfs iets aan je zorgverzekering. Koop een bloemetje voor je zieke buurvrouw of opa, dan komt dat geld alsnog goed terecht😉.

Plaats een reactie