Zorgverzekering Stad Holland 2018: goedkopere zorgpremie, minder eigen risico

Zorgverzekering Stad Holland 2018De zorgverzekering 2018 bij Stad Holland is iets goedkoper als vorig jaar. Op jaarbasis ben je 18 euro goedkoper uit bij het afsluiten van de basisverzekering. Ook verlaagd Stad Holland het verplicht eigen risico met 10 euro.

Zorgpremie 2018 goedkoper

De basispremie bij Stad Holland kost in 2018 110,50 euro per maand. Dit is 1326 euro per jaar. Voor dit geld heb je een restitutiepolis. Dit jaar is deze zorgverzekering nog 112 euro per maand.

Stad Holland is de tweede zorgverzekeraar die haar premie bekendmaakt. Eerder deed de moederorganisatie van Stad Holland, DSW dit. DSW verraste met de zorgpremie. Tegen alle verwachting in verlaagde zij als eerste de premie 2018. Terwijl volgens verschillende experts en de Rijksbegroting een premiestijging verwacht werd. Stad Holland verlaagt nu ook de zorgpremie. Zij geven eenzelfde reden: de stijging van de zorgkosten 2017 blijken mee te vallen. De loon- en prijsontwikkelingen vallen mee. Deze pakken gunstiger uit dan gedacht. Doordat de Miljoenennota 2018 is gebaseerd op cijfers van 2017 verwacht de verzekeraar dat de zorgkosten in 2018 meevallen.

Inzet reserves

Stad Holland zet ook meer reserves in dan begroot door de overheid. Bij elkaar opgeteld is er geen sprake meer van een stijging van de zorgpremie maar een daling.

Verlaging eigen risico Stad Holland

In navolging van DSW verlaagt ook Stad Holland het verplicht eigen risico met 10 euro. Deze actie is symbolisch. In een verklaring laat de verzekeraar weten dat het eigen risico bestaat als remmende factor bij onnodig gebruik van zorg. Het bedrag van 385 euro eigen risico gaat volgens hen ruim voorbij het niveau waarbij dit argument nog werkend is. Klanten van Stad Holland komen in 2018 dus in aanmerking voor een verplicht eigen risico van 375 euro. In principe geldt dit eigen risico bij elke zorg via een zorgverlener waarbij Stad Holland een contract heeft.

Korting zorgpremie

Wil jij een lagere zorgpremie bij Stad Holland? Overweeg het verhogen van je eigen risico. Bij het maximale eigen risico van 875 euro, krijg je rond de 20 euro per maand korting op je premie.

Overstappen zorgverzekering

Op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun zorgpremies 2018 bekendgemaakt hebben. Vanaf 12 november is het mogelijk onze zorgvergelijker te raadplegen en over te stappen van zorgverzekering.

Plaats een reactie