Zorgverzekering Promovendum en Besured 2018 veel duurder

Promovendum Besured Zorgverzekering 2018Promovendum, de zorgverzekeraar voor hoger opgeleiden, verhoogd de zorgpremie 2018 fors. Er komt 9,60 euro per maand bij ten opzichte van dit jaar. In totaal betaal je voor de basisverzekering van Promovendum volgend jaar 107,50 euro per maand.

> Zorgpremie Promovendum 2018 berekenen

Besured komt zelfs met een stijging van de zorgpremie met 10,35 euro per maand. De zorgverzekeraar die zich vooral op studenten richt maakt kans veel van deze studenten in 2018 kwijt te raken  Je betaalt in 2018 bij Besured 107,25 euro per maand. Bij National Academic komt de basisverzekering uit op 114,95 euro.

> Zorgpremie Besured 2018 berekenen

Forse premiestijging

De forse stijgingen lagen niet de lijn van de verwachting. Andere zorgverzekeraars zoals VGZ, Menzis en Zilveren Kruis stegen iets of bleven gelijk. Enkele zoals DSW en StadHolland verlaagde zelfs de premie voor 2018. De stijging van Promovendum en Besured zijn zelfs grote dan de stijging die de overheid had voorspeld in de Rijksbegroting (iets meer dan zes euro per maand).

Zorgverzekeraar IptiQ

Wellicht heeft de stijging van beide verzekeraars te maken met hun nieuwe risicodrager. IptiQ is een nieuwe naam in Nederland die Promovendum, Besured en National Academic onder zijn hoede heeft. Voorheen vielen deze namen onder VGZ. De nieuwe risicodrager uit Luxenburg verhoogd de zorgpremie fors.

Natura polissen

De basisverzekeringen van Promovendum en Besured zijn naturaverzekeringen. Je kunt hiermee in 2018 naar alle ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen en apotheken.

Aanvullend

In 2018 bieden alle drie de zorgverzekeraars ook weer een aanvullende pakketten aan. Promovemdum komt met een prijsdaling van ongeveer 10 euro per maand bij sommige aanvullende verzekeringen. Bij Besured en National Academic gaan de prijzen juist omhoog.

Een eerlijk overzicht krijgen of jij nog goed zit met je zorgverzekering? Check onze vergelijker.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Plaats een reactie