Zorgverzekering 2018 Zorg en Zekerheid goedkoper

Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2018Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid verlaagd de zorgpremie 2018. De premie van de basisverzekering wordt 12 euro per jaar goedkoper. Deze kleine daling is tegen de verwachting in. Er werd aangenomen dat de zorgverzekering duurder werd. Ook DSW en Stad Holland verlaagde al hun zorgpremie.

Zorg en Zekerheid is een Leidse zorgverzekeraar die vooral in de regio een serieuze speler op de markt is. In Nederland zijn ze relatief klein met een marktaandeel van 2,6 procent. Goed nieuws dat de zorgpremie zelfs iets goedkoper wordt. Daarnaast heeft Zorg en Zekerheid met elk ziekenhuis een contract.

> 1. Premie Berekenen

Inzet reserves voor lage zorgpremie

Dat de zorgpremie iets kan dalen heeft te maken met een minder harde stijging van zorgkosten dan verwacht. Daarnaast zet Zorg en Zekerheid financiële reserves in om de prijs van de zorgverzekering te drukken. In totaal zet de verzekeraar uit Leiden 33 miljoen euro. Dit is 87 euro per verzekerde. Hiermee biedt Zorg en Zekerheid een zorgverzekering aan onder de kostprijs. Een bewuste keuze. Door reserves geleidelijk in te zetten, kunnen klanten uitgaan van een stabiele zorgpremie.

Soorten zorgverzekeringen

Zorg en Zekerheid heeft drie soorten basisverzekeringen. Twee nature en een restitutiepolis.

  • Zorg Gemak Polis (natura) € 103,95 per maand
  • Zorg Zeker Polis (natura) € 114,95 per maand
  • Zorg Vrij Polis (restitutie) € 118,45 per maand

Collectiviteitskorting Zorg en Zekerheid

Via werkgevers en instellingen biedt de Leidse zorgverzekeraar soms collectiviteitskortingen aan. Deze kortingen bedragen minstens vijf procent. Tijdens het overstappen van zorgverzekering is dit aan te geven of je bij een collectief hoort.

Andere zorgverzekeraars

Het is wachten wat de grote verzekeraars gaan doen nu al kleinere zorgverzekeraars hebben aangegeven hun premies te verlagen. Zondag 12 november moet alles duidelijk zijn. De meeste zorgverzekeraars maken nog niet veel haast met het bekend maken van hun zorgpremies 2018.

Plaats een reactie