Zorgverzekeraars schuiven bekendmaking zorgpremies 2018 voor zich uit

Zorgverzekeraars schuiven bekendmaking zorgpremies 2018 voor zich uitZondag moeten alle zorgpremies 2018 bekend gemaakt zijn. Tot nu toe hebben slechts twee zorgverzekeraars dit gedaan. De laatste jaren zien we een trend in het bekendmaken van de premie. Dit wordt steeds later gedaan. Soms pas één minuut voor het verstrijken van de deadline.

Vanaf 13 november vergelijken

Zorgverzekeraars wachten zo lang mogelijk met het publiceren van de prijzen van de zorgverzekeringen om andere verzekeraars geen kans te geven hierop in te spelen. Op 12 november moeten alle premies bekend zijn voor 2018. Vanaf maandag 13 november is een serieuze vergelijking te maken.

Meer tijd overstappen

De deadline is een week naar voren gehaald ten opzichte van vorig jaar. De premie is hierdoor een week eerder bekend zodat consumenten een week langer hebben om zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen. DSW maakte als eerste haar zorgpremie voor de basisverzekering bekend. Dochteronderneming Stad Holland volgde.

Goedkoopste zorgverzekering 2018

Je ziet dat hier toch de marktwerking zijn werk doet. Verzekeraars zijn concurrenten en willen zoveel mogelijk klanten behouden en nieuwe klanten krijgen die overstappen naar hun zorgverzekering. Vorig jaar kwam ZilverenKruis met haar label ZieZo pas om 23:59 uur met de premie. Vermoedelijk om echt de goedkoopste zorgverzekering te kunnen zijn en dus bovenin veel lijstjes van vergelijkers te eindigen.

Dit jaar zal het niet anders gaan. Zorgverzekeraars wachten tot het laatste moment. Dat het weekendwerk wordt maakt hierin niet uit.

Daalt de zorgpremie?

Ondanks de begroting en voorspellingen van de overheid dat de zorgpremie flink gaat stijgen, kwamen DSW en Stad Holland juist met een net iets lagere zorgpremie dan vorig jaar. Dit is mogelijk doordat zorgkosten minder had stegen dan verwacht en het inzetten van reserves. Dit is een signaal naar andere verzekeraars. Ook zij zullen waarschijnlijk geen grote stijgingen aankondigen.

Vergelijken en overstappen loont

Naar verwachting stappen in 2018 weer bijna twee miljoen mensen over van zorgverzekering. Ondanks deze cijfers is een groot deel van alle Nederlanders sinds de invoering van het huidige zorgstelsel nog nooit overgestapt. Zonde, want vaak zijn er goedkopere zorgverzekeringen of met een beter op jou afgestemd pakket. Eerlijk je zorgverzekering vergelijk kan via onze vergelijker.

Plaats een reactie