Zorgverzekeraars laten zich niet opjagen door premieverlaging DSW

CZ Achmea VGZ en Menzis laten zich niet opjagen door premiedaling DSWZorgverzekeraars laten zich niet opjagen door zorgverzekeraar DSW. Deze maakte vanmorgen bekend dat de zorgpremie bij hun daalt en wel met 6 euro per maand. Dit is tegen alle verwachtingen in. Andere zorgverzekeraars zeggen nog niks over hun zorgpremies. Verzekeringsplatform Amweb deed een rondje langs de velden.

Rekenen

De grote vier partijen Achmea, CZ, VGZ en Menzis (samen goed voor 90% van de totale markt) laten weten nog volop aan het rekenen te zijn. De verzekeraars geven aan nog heel de maand oktober door te rekenen en pas hierna de prijzen van de zorgverzekeringen 2018 bekend maken. Ook geven de grootste zorgverzekeraars van Nederland aan dat zij zich niet laten opjagen door DSW en hun eigen koers varen. Zij doelen hiermee op de verrassende daling van de zorgpremie van DSW.

Marktwerking

DSW maakt vaak als eerste de zorgverzekeringspremie bekend: 107,50 euro per maand. Andere zorgverzekeraars volgen vaak de richting van DSW. Vorig jaar steeg de premie van DSW echter gemiddeld gezien forser dan andere zorgverzekeraars. De vraag is of de marktwerking tussen zorgverzekeraars nu echt zijn werk gaat doen. Zeker nu DSW een konijn uit de hoge hoed toverde met het verlagen van het eigen risico naar 375 euro. Gaan andere zorgverzekeraars voor een concurrerende prijs?

Prijs zorgverzekering

Bij het bepalen van de prijs van de zorgverzekering spelen een groot aantal factoren een rol. CZ geeft aan ook naar de concurrentie te kijken en naar de hoeveelheid financiële reserves die zorgverzekeraars kunnen inzetten. DSW zet in 2018 bijvoorbeeld 58 euro per verzekerde per jaar in. De verwachting is dat andere zorgverzekeraars dit minder doen. Uiterlijk 12 november moeten alle zorgpremie bekend gemaakt zijn. Daarna barst het vergelijk- en overstapseizoen weer los.

Plaats een reactie