Zorgtoeslag 2018 stijgt 194 euro

Zorgtoeslag 2018 stijgt 194 euro
Zorgtoeslag 2018 stijgt 194 euro

De zorgtoeslag stijgt fors in 2018. Mensen met een minimum inkomen kunnen tot maximaal 194 euro extra zorgtoeslag krijgen ten opzichte van vorig jaar. Tijdens Prinsjesdag is dit bekend gemaakt. De zorgtoeslag is ingevoerd om mensen met een laag inkomen te tegemoet te komen in de zorgpremie en het eigen risico.

Zorgtoeslag alleenstaanden

De maximale zorgtoeslag 2018 voor alleenstaande groeit met maximaal 131 euro. Dat is 11 euro per maand erbij. Goed nieuws dus voor veel studenten of andere mensen met een minimum inkomen.

Zorgtoeslag meerpersoonshuishouden

Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag maximaal met 16 euro per maand. Dit komt neer op 194 euro meer zorgtoeslag voor mensen die het maximale zorgtoeslag krijgen in een meerpersoonshuishouden.

Definitieve zorgtoeslag 2018

Bovenop de hierboven genoemde zorgtoeslag komt waarschijnlijk nog één a twee euro doordat de zorgpremie verder stijgt door het bevriezen van het eigen risico. De genoemde bedragen zijn allemaal op basis van de cijfers van zorgpremie en eigen risico die met Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Als alle zorgverzekeraars hun zorgpremie definitief hebben vastgesteld voor 2018, volgen de definitieve zorgtoeslagbedragen.

Zorgtoeslag 2018 aanvragen

De zorgtoeslag is aan te vragen via de Belastingdienst. Op de website van de belastingdienst staan ook de specifieke voorwaarden en eisen om zorgtoeslag te kunnen ontvangen. Zodra alle premies bekend zijn kun je via de website een proefberekening maken, om te kijken of en hoeveel zorgtoeslag je in 2018 ontvangt.

Plaats een reactie