Zorgpremie Zilveren Kruis 2018 stijgt iets

Zilveren Kruis zorgverzekering 2018Als laatste van de vier grote zorgverzekeraars in Nederland heeft Zilveren Kruis de zorgpremies voor 2018 bekendgemaakt. De premies van de verschillende verzekeringen die Zilveren Kruis aanbiedt stijgen iets: twee zorgverzekeringen gaan met twee euro per maand omhoog, één met één euro. De stijgingen van de zorgpremie 2018 vallen dus mee met wat enkelen voorspelde. Van de grote vier, houdt Menzis zelfs de zorgpremie gelijk.

Zorgpremies Zilveren Kruis 2018

De goedkoopste zorgverzekering van Zilveren Kruis is de Basis Budget verzekering. De budget natura verzekering kost in 2018 105,95. De Basis Zeker is een natura verzekering en kost 119,45 euro per maand. Tot slotte biedt Zilveren Kruis in 2018 ook een restitutieverzekering aan. Deze heet Basis Exclusief en kost 123,75 euro per maand. Bij deze laatste verzekering heb je de keuze uit alle zorgverleners en aanbieders in Nederland. Je krijgt dan 100% van het marktconforme tarief vergoed.

Basis Budget

Budget Naturapolis
Beperkt aantal geselecteerde zorgverleners
100% vergoeding bij zorgverleners met contract
75% vergoeding van gemiddelde prijs bij zorgverleners zonder contract

€105,95

Premie Zilveren Kruis 2018 berekenen

Basis Zeker

Naturapolis
Beperkt aantal geselecteerde zorgverleners, wel 100% ziekenhuizen
100% vergoeding bij zorgverleners met contract
75% vergoeding van gemiddelde prijs bij zorgverleners zonder contract

€119,45

Premie Zilveren Kruis 2018 berekenen

Basis Exclusief

Restitutiepolis
Alle zorgverleners, dus ook 100% ziekenhuizen
100% vergoeding bij zorgverleners met contract
100% vergoeding van marktconforme prijs bij zorgverleners zonder contract

€123,75

Premie Zilveren Kruis 2018 berekenen

Achmea

Zilveren Kruis behoort bij het grote Achmea. Deze risicodrager van Zilveren Kruis heeft in Nederland 30,4 procent van de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt in handen. Andere labels van Achmea zijn bijvoorbeeld ZieZo, Avéro en FBTO.

Korting 2018 bij vrijwillig eigen risico

Bij Zilveren Kruis krijg je ook in 2018 korting op je zorgpremie als je een vrijwillig eigen risico neemt. Bij het hoogste eigen risico van 500 euro bovenop het verplicht eigen risico, ontvang je 20 euro per maand korting. Dit is 240 euro per jaar. Vooral mensen die denken weinig zorg nodig te hebben volgend jaar kunnen het risico nemen dit eigen risico te verhogen.

Aanvullende verzekeringen

Ook de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis stijgen bijna allemaal licht in prijs. Zilveren Kruis laat de prijzen van aanvullende verzekeringen afhangen van je leeftijd. Hoe ouder de klant hoe meer premie hij betaalt voor zijn zorgverzekering. Wij raden je aan dus goed zorgverzekeringen te vergelijken om te ontdekken hoe duur een van de aanvullende pakketten van Zilveren Kruis kost.

ZieZo 2018

Naast de genoemde pakketten van Zilveren Kruis heeft de zorgverzekeraar ook apart merk met budget verzekering. Deze heeft Zilveren Kruis ZieZo. Dit jaar was ZieZo de goedkoopste zorgverzekering. De verzekeraar maakte pas om 23:59 uur de premie bekend, één minuut voor de deadline. Op deze manier konden zij andere zorgpremies afwachten terwijl de concurrenten niet meer op ZieZo konden inspelen. Alle merken wachten dit jaar tot het einde om hun zorgpremie bekend te maken. De zorgpremie van ZieZo in 2018 wordt dus waarschijnlijk zondagavond laat bekend.

UPDATE De zorgpremies van ZieZo Basis en ZieZo Selectief zijn bekendgemaakt. Ook dit jaar behoren zij weer tot een van de goedkoopste zorgverzekeringen. Bij ZieZo basis krijg je een vergoeding bij elk ziekenhuis, bij ZieZo Selectief een beperkt aantal ziekenhuizen waarmee ZieZo Selectief een contract heeft.

Bereken hier direct je ZieZo Premie 2018

Plaats een reactie