Prijs VGZ zorgverzekering 2018 omhoog

VGZ zorgverzekering 2018De zorgpremie van zorgverzekeraar VGZ stijgt in 2018. Zowel de natura als de restitutieverzekering stijgen met 3,25 euro per maand oftewel 39 euro per jaar. VGZ biedt in 2018 niet meer de budgetverzekering aan. Dit is toch wel opvallend te noemen. VGZ wil blijkbaar niet meer mee stunten in de zorgverzekeringsmarkt door één van de goedkoopste zorgpremies van 2018 te zijn. Dit heeft grote gevolgen voor klanten van deze Goede Keuze polis. Huidige klanten van deze budget natura polis doen er goed aan zorgverzekeringen 2018 te vergelijken. Bij geen actie, wordt de zorgverzekering omgezet in de VGZ Ruime Keuze verzekering. Deze is 11 euro per maand duurder dan de Goede Keuze polis.

Bestuursvoorzitter Tom Kliphuis zegt dat klanten niet zitten te wachten op grote schommelingen in de zorgpremie. Daarom heeft hij mede door de inzet van reserves de premie stijging kunnen beperken. VGZ is de grootste zorgverzekeraar van Nederland met een marktaandeel van 23,8 procent.

Basisverzekering VGZ 2018

VGZ biedt door het vervallen van de budget zorgverzekering nog twee basisverzekeringen aan in 2018.

VGZ Ruime Keuze

Naturapolis (én meest gekozen bij VGZ)
Huisarts altijd vergoed
100% vergoeding bij zorgverleners met contract
80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
Keuze uit ruim aantal zorgaanbieders

€116,20

Meer info en direct afsluiten

VGZ Eigen Keuze

Restitutiepolis
Huisarts altijd vergoed
Volledige vergoeding bij alle zorgverleners
100% vergoeding gebruikelijk tarief bij zorgverleners zonder contract
Vrije keuze in zorgverlener

€122,20

Meer info en direct afsluiten

Aanvullende pakketten VGZ

Zorgverzekeraar VGZ biedt naast twee basisverzekeringen ook enkele aanvullende pakketten aan in 2018. Deze prijzen blijven gelijk aan de aanvullende verzekeringen van dit jaar. Alleen het Jong Basis pakket stijgt licht in prijs. Bij VGZ kun je je eigen ideale samenstelling kiezen als aanvullende zorgverzekering. Hierin kun je aanvullende zorgverzekeringen voor bijvoorbeeld fysiotherapie combineren met een aanvullende tandartsverzekering. Daarnaast is het mogelijk om een vooraf vastgesteld alles-in-1 pakket af te sluiten. Dit zijn aanvullende pakketten die door VGZ zelf zijn samengesteld met bepaalde aanvullende vergoedingen zoals voor anticonceptie en tandarts.

Zorgverzekering afsluiten

Aankomende zondag moeten alle zorgverzekeraars hun prijzen bekend hebben gemaakt. Vanaf maandag is het mogelijk om een eerlijke vergelijking te maken van de zorgverzekering in 2018.

Plaats een reactie