Nog enkele dagen om over te stappen van zorgverzekering 2018

Nog enkele dagen om over te stappen van zorgverzekering 2018Het einde van het jaar is in zicht. Dit betekent ook het einde van het overstapseizoen van zorgverzekering. Je hebt nog enkele dagen om je zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen en over te stappen. Eventueel kun je ook na 1 januari nog overstappen, maar dan moet je nu je huidige zorgverzekering opzeggen. Stap je voor 1 januari over, dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekeraar op.

Zorgverzekering vergelijken

Miljoenen mensen vergelijken tussen kerst en oud & nieuw hun zorgverzekering. Meer dan 50 procent van alle mensen die overstappen doen dit in de laatste dagen voor het nieuwe jaar. Dit jaar zien we een toename in het aantal overstappers. De premieverschillen met vorig jaar zijn niet groot, maar vooral de dekkingen van aanvullende zorgverzekeringen zijn uitgekleed. Bij veel aanvullende zorgverzekeringen wordt het bedrag van de tandarts verminderd of het aantal fysiotherapiebehandelingen gehalveerd. Je hebt dus alle reden om in elk geval naar je huidige zorgverzekering te kijken.

Meerdere zorgvergelijkers

Daarnaast is het goed om via een volledige (!) vergelijker te checken of je nog goed zit. Niet alleen in dekking maar ook in prijs. Bedenk goed welke zorgbehoefte je hebt voor volgend jaar. Dit is niet te voorspellen natuurlijk, maar een grove schatting kun je wel maken. Heb je altijd veel fysiotherapie dan is het handig je aanvullend te verzekeren hiervoor. Let dus vooral op een volledige vergelijker. Er zijn veel vergelijkers die enkele zorgverzekeraars (zo ver mogelijk) weglaten waarvoor deze vergelijkers geen vergoeding krijgen. Dit zijn onder andere de Consumentenbond en Independer. Gebruik dus meerdere vergelijkers. Wij bieden alle zorgverzekeraars aan.

Eigen risico

Bedenk ook wat je doet met het eigen risico van zorgverzekering. Standaard is dit 385 euro. Verhogen kan tot maximaal 885 euro. Je krijgt dan tot 300 euro korting op je premie. De moeite waard als je weinig zorgkosten maakt.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken en eventuele overstap van zorgverzekering? Laat het ons weten, we kijken graag even met je mee. Dit kan via Twitter, Facebook of de chat rechts onderin.

Plaats een reactie