FBTO zorgpremie duurder in 2018

FBTO zorgverzekering 2018De zorgpremie van zorgverzekeraar FBTO gaat volgend jaar omhoog. De stijging is net als veel andere zorgverzekeraars niet veel. De naturapolis wordt twee euro per maand duurder terwijl de restitutiepolis 1,45 euro duurder wordt.

Basisverzekering FBTO

De FBTO naturapolis kost in 2018 105,50 per maand. Volgens FBTO kun je hiermee bij 90 procent van alle zorgaanbieders in Nederland terecht. De FBTO restitutiepolis kost 109,95 euro per maand. Hiermee krijg je ook je zorg bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders vergoed. Deze prijzen gelden bij het verplicht eigen risico van 385 euro.

Eigen risico FBTO

Verhoog je het eigen risico? Bij het maximale vrijwillige eigen risico krijg je van FBTO 22 euro per maand korting.

> Bereken de zorgpremie FBTO 2018

Aanvullende zorgverzekering FBTO

In 2018 kent FBTO ook weer aanvullende verzekeringen die zij zelf aanvullende modules noemen. De meeste prijzen hiervan blijven gelijk. Opvallend is wel dat FBTO twee soorten fysiotherapieverzekeringen in 2018 in de ban doet. De modules waar tot maximaal 500 euro en 1000 euro werden vergoed bestaan niet meer. Er is alleen nog een aanvullende verzekering tot 350 euro voor fysiotherapie af te sluiten.

Modules aanzetten

Uniek aan de aanvullende modules van FBTO is dat je ze als klant van de zorgverzekering van FBTO het hele jaar aan kan zetten. Heb je plotseling toch zorg nodig dat alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering wordt vergoed? Dan kun je alsnog die aanvullende module aanzetten. Handig bij bijvoorbeeld een zwangerschap of alternatieve geneeswijzen. De module gaat in op de eerste dag van de volgende maand waarop je de module hebt aangezet. Let wel, het tussentijds aanzetten kan niet bij de modules fysiotherapie en tandheelkunde.

De aanvullende verzekeringen van FBTO zijn leeftijdsafhankelijk. De premie kan dus verschillen bij mensen met een andere leeftijd. Er geldt bij FBTO geen medische acceptatie.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Plaats een reactie