DSW verlaagt zorgpremie 2018 met 6 euro

DSW verlaagt zorgpremie 2018 met 8 euroZorgverzekeraar DSW verlaagd onverwachts de zorgpremie 2018. Ondanks dat de overheid tijdens Prinsjesdag nog uitging van een stijging van 72 euro per jaar (extra stijging door gelijk houden eigen risico niet meegerekend), laat DSW de premie dalen met 6 euro. De basisverzekering bij DSW kost in 2018 107,50 euro per maand. Dit is 1290 euro per jaar.

Zorgkosten te hoog geschat

De afgelopen maanden waarschuwden zorgexperts en zorgverzekeraars dat de zorgpremie 2018 flink omhoog zou gaan. Ook directeur van DSW Chris Oomen liet zich niet onuitgesproken. Daar komt hij nu op terug. Bij de NOS meldt Oomen dat de kosten voor dure medicijnen meevallen en lonen in de zorg minder hard stijgen. Juist twee argumenten die gebruikt werden om consumenten voor te bereiden op een hoge zorgpremie. Volgens Oomen zijn de zorgkosten te hoog geschat in de begroting van de overheid. In deze Miljoenennota werd uitgegaan van een stijging van de zorgpremie met ongeveer 6%.

Inzet reserves

Ook onderdrukt DSW de premie door meer reserves in te zetten dan waar het ministerie van VWS in haar begroting rekening mee had gehouden. In de Miljoenennota staat dat zorgverzekeraars in 2018 per verzekerde 36 euro per jaar kunnen inzetten vanuit hun reserves. DSW zet 58 euro in.

Lager eigen risico bij DSW

DSW heeft ook aangegeven het verplicht eigen risico te verlagen met 10 euro. Door dit symbolische bedrag betaal je bij DSW 375 euro eigen risico. Het laatste tientje betaalt DSW zelf.

Volgen andere zorgverzekeraars met daling?

DSW is traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die haar zorgpremie voor het volgende jaar bekendmaakt. Andere zorgverzekeraars volgen. Hierbij is DSW meestal een trendsetter in de prijs. Dalingen of stijgingen worden vaak gevolgd door andere zorgverzekeraars. Vorig jaar steeg de premie van DSW met 9,25 euro. Ook andere zorgpremies stegen. Het is af wachten of andere zorgverzekeraars ook deze onverwachte kleine daling van de zorgpremie kunnen en willen volgen. Dit is ook afhankelijk van hoe scherp zorg is ingekocht en hoeveel reserves een zorgverzekeraar inzet om de premie te drukken.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeraars hebben dit jaar tot 12 november de tijd om hun premies bekend te maken. Vanaf dan kan iedereen weer zorgverzekeringen vergelijken.

Plaats een reactie