Waar op letten bij zorgverzekeringen 2018 vergelijken > Checklist

Waar op letten zorgverzekeringen 2018 vergelijkenVanaf nu tot eind december kun je weer vergelijken en overstappen van zorgverzekering. De zorgpremies 2018 dalen bij sommige zorgverzekeraars terwijl ze bij andere stijgen. Hoe maak je een goede keus voor de zorgverzekering 2018? Gebruik onderstaande handige checklist en deel het met je naasten.

Checklist zorgverzekering vergelijken en overstappen 2018

 1. Bedenk welke zorg je in 2018 nodig hebt.
  Je kan niet in de toekomst kijken maar soms weet je dat je medicijnen gebruikt of je geopereerd gaat worden volgend jaar. Of dat je een alternatieve geneeswijze gebruikt. Dit heeft invloed op je keuze voor een zorgverzekering. Schrijf of welke zorg je denkt nodig te hebben.
 2. Dekt de basisverzekering jouw zorgwensen?
  Bekijk of de zorg die jij nodig denkt te hebben in het basispakket is opgenomen. De basisverzekering is door de overheid vastgesteld en bij elke zorgverzekeraar gelijk.
 3. Heb je aanvullende verzekeringen nodig?
  Worden jou zorgwensen in 2018 vergoed door de basisverzekering? Dan heb je waarschijnlijk geen aanvullende zorgverzekering nodig. Check als je wel een aanvullende verzekering denkt nodig te hebben de prijs van dit aanvullende pakket. Soms is het zelf betalen van die zorg goedkoper dan de premie van de aanvullende zorgverzekering. Ga jij bijvoorbeeld twee keer per jaar naar de tandarts voor controle en heb je af en toe een gaatje? Dan kun je bijna altijd die kosten beter zelf betalen. Een aanvullende tandartsverzekering is in dat geval vaak duurder.
 4. Bepaal je eigen risico
  Gebruik je veel zorg? Dan is het aan te raden alleen het verplicht eigen risico te nemen en dit niet te verhogen. Gebruik je weinig zorg en denk je dat dit volgend jaar niet anders is? Overweeg dan om een vrijwilig risico te nemen bovenop het verplichte eigen risico. Dit kan in stappen van 100 euro tot maximaal 500 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op de zorgpremie.
 5. Vergelijk zorgverzekeringen online
  Nu je dit alles bepaald hebt kun je de uitkomsten meenemen met het vergelijken van de zorgpolissen. Wij raden je aan twee vergelijkers te nemen en hier je zorgverzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Let op: er zijn verschillende soorten polissen. De restitutie, budget of naturapolis. Dit heeft bijvoorbeeld invloed naar welke zorgaanbieders en ziekenhuizen je mag. Neem dit dus mee tijdens je vergelijking. Kies in elk geval een zorgverzekeraar die een contract heeft met jouw apotheek of ziekenhuis in de buurt.

Zorgverzekering vergelijken via onze tool

Zorgverzekering vergelijken bij Zorgkiezer.nl

Plaats een reactie