Basispakket zorgverzekering 2018 uitgebreid

Meer zorg in basispakket zorgverzekering 2018

Basispakket zorgverzekering 2018 uitgebreid artrose immuuntherapie
Het basispakket van de zorgverzekering 2018 wordt uitgebreid met oefentherapie voor patiënten met knie- en heupartrose.

Het basispakket van de zorgverzekering 2018 wordt verder uitgebreid. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) vandaag. Zoals eerder gemeld door eigenrisicozorgverzekering.com worden de eerste 12 behandelingen bij de fysiotherapeut (oefentherapie) vergoedt voor patiënten met heup- en knieartrose. Bij artrose aan deze gewrichten kun je dus per 1 januari 2018 vanuit de basisverzekering naar de fysio. Je betaalt dan wel eigen risico. Ook oncologiepatiënten die met (zittend) vervoer naar het ziekenhuis moeten voor een behandeling met immuuntherapie krijgen vanaf 2018 een vergoeding voor dit vervoer.

De ministerraad heeft hiermee ingestemd. De Tweede Kamer moet het voorstel nog wel bespreken. Dit is in juni. Daarna wordt het voorstel definitief.

Geen zorg uit het basispakket 2018

Er verdwijnt in 2018 geen zorg uit het basispakket van de zorgverzekering. Dat is dus goed nieuws. De eventuele tandartsbehandelingen die weer in het basispakket zouden moeten, zijn in 2018 (nog) niet opgenomen in het basispakket. Voor een tandartsverzekering 2018 moet je dus nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering heup- en knie artrose

Voor mensen met knie- of heupartrose veranderd er dus iets in de zorgverzekering 2018. De eerste 12 behandelingen bij de oefen- en fysiotherapie krijgen zijn vergoed door de zorgverzekeraar zonder een aanvullende zorgverzekering te hoeven afsluiten. Nadeel voor deze patiënten is wel dat zij het eigen risico betalen, omdat deze zorg in het basispakket valt. Het is voor patiënten met knie- of heupartrose belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken. Let er op dat je zorgverzekeraar een contract heeft met jouw fysiotherapeut.

Wellicht nog nieuwe medicijnen en behandelingen in basispakket 2018

In 2018 stromen er ook tijdens het jaar nieuwe behandelingen en medicijnen het basispakket in. Dat is dit jaar ook al het geval.

Zorgpremie 2018

De premie van de zorgverzekering 2018 wordt pas in november bekendgemaakt. Het is onzeker of deze twee toevoegingen aan het basispakket invloed hebben op de zorgpremie. Waarschijnlijk stijgt de zorgpremie 2018 sowieso. Dat hebben verschillende zorgverzekeraars al aangegeven, omdat zij door de reserves heen zijn.

Een reactie plaatsen