Zorgverzekering 2018 vergelijken

Vergelijk hieronder de zorgverzekering 2018. Kies op basis van deze vergelijking de juiste zorgverzekering voor 2018. Vergelijk niet alleen op prijs (premie) maar ook op kwaliteit zodat je goede zorgverzekering afsluit. Vul je geboortedatum, eigen risico en eventuele aanvullende zorgverzekering in. De zorgverzekering vergelijker toont hierna de goedkoopste zorgverzekering 2018. Je kunt enkele zorgverzekeraars aanvinken, om die te vergelijken op polis, prijs en aanvullende zorgverzekering. Klik op ‘bekijken’ om direct af te sluiten bij de zorgverzekeraar.

Elk jaar krijg je eind november en de hele maand december de tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen, dit te vergelijken met de andere zorgverzekeringen en eventueel over te stappen. Bedenk of je huidige zorgverzekering ook in 2018 goed bij je past. Verwacht je grote veranderingen in benodigde zorg in 2018, zoals een zwangerschap of operatie? Dan is het sowieso aan te raden goed je zorgverzekering te bekijken en met alternatieven te vergelijken. Maar ook als je geen grote veranderingen wacht, is het raadzaam om vooral op prijs je zorgverzekering door te nemen. Doordat zorgverzekeraars jaarlijks hun premie mogen wijzigen, loont het vaak om te vergelijken en over te stappen. De zorgpremies 2018 zijn nu nog niet duidelijk, maar volgen zodra dit is bekendgemaakt.

Kan ik ook zorgverzekeringen vergelijken?

Jazeker! Elke Nederlander die een zorgverzekering heeft heeft recht om elk jaar over te stappen van zorgverzekeraar. Vergelijken van zorgverzekeringen kan op een eenvoudige manier via onze handige vergelijkingstool. Vul enkele gegevens in zodat wij de meest passende zorgverzekering in jouw situatie kunnen vinden. De prijzen en wijzigingen in zorgverzekeringen voor 2018 zijn op dit moment nog niet bekend. Er wordt aangenomen dat ook in 2018 de prijzen van de basisdekking, maar waarschijnlijk ook van de aanvullende verzekeringen gaan stijgen.

Zorgverzekering onder de 18 jaar

Ben je nog geen 18? Dan heb je nog geen eigen zorgverzekering nodig. Je moet wel zijn ingeschreven op één van de zorgverzekeringen van je ouders. Word jij 18? Dan moet je een eigen zorgverzekering hebben. Deze kies je dan vaak midden in het jaar. Ook dit kan met onze vergelijker. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan daarna pas weer eind november, begin december voor het volgende jaar. Eind 2017 vergelijk je zorgverzekeringen voor 2018.

Zorgverzekering 2018 vergelijken studenten

Studenten krijgen bij enkele zorgverzekeraars korting op hun zorgverzekering. Ben jij op zoek naar een goedkope maar betrouwbare zorgverzekering? Wij helpen je bij het maken van je keuze. Het belangrijkste is om zorgverzekeringen 2018 met elkaar te vergelijken. Denk voordat je dit doet goed na wat je wilt.

  • Wil je alleen een basisverzekering of heb je specifieke zorg nodig waarvoor je je aanvullend wilt verzekeren?
  • Wil je bij elke zorgverlener terecht kunnen?
  • Of wil je gewoon de allergoedkoopste zorgverzekering die er in 2018 is?

Over het algemeen zijn studenten jong, waardoor ze minder kans hebben om ziek te zijn. Veel studenten kiezen na een vergelijking voor de basisverzekering met een verhoogd eigen risico. Het vrijwillig verhogen van je eigen risico zorgt ervoor dat je korting krijgt (vaak 300 euro!) op je zorgverzekering.

Collectieve zorgverzekeringen voor studenten lijken soms goedkoper, maar zijn dit vaak niet. Studenten vergelijken de zorgverzekering 2018 het beste via onze eerlijke zorgvergelijker.

Tips zorgverzekering 2018 vergelijken

Ben je het overzicht even kwijt bij het vergelijken van de zorgverzekering 2018? Gebruik onze tips:

  • Check de veranderingen in de basisverzekering van de zorgverzekering 2018
  • Bedenk of je je aanvullend wilt verzekeren
  • Kies of je een vrijwillig eigen risico neemt (je krijgt dan tot 300 euro korting) of het bij het verplicht eigen risico houdt.
  • Bedenk in hoeverre keuze vrijheid van zorgverleners zoals ziekenhuis belangrijk voor je is.

Aan de hand van deze gegevens vul je de zorgverzekering vergelijker in. Onze vergelijker toont de beste zorgverzekering 2018 in jouw situatie. We hebben een handige overzicht gemaakt met de goedkoopste zorgverzekering 2018 bij verschillende soorten verzekering (restitutiepolis, naturapolis, budgetpolis etc.) en hoog of laag eigen risico.

Gebruik meerdere vergelijkers

Wij adviseren iedereen meerdere zorgvergelijkers te gebruiken voor een volledig en eerlijke vergelijking. Ga naar onze partner Zorgkiezer.