Zorgverzekering zonder eigen risico

Is er een zorgverzekering zonder eigen risico?

Nee. Er is geen zorgverzekering zonder eigen risico. Het is door de overheid bepaald dat elke Nederlander boven de 18 jaar een verplicht eigen risico heeft. In 2017 is het eigen risico XX. Dit bedrag moet je altijd zelf betalen bij het maken voor zorgkosten. Zorgkosten die je hierna hebt, worden door de zorgverzekeraar betaald.  Het eigen risico is voor iedereen gelijk en geldt voor een jaar. Het gaat in op 1 januari van elk jaar. Alleen kinderen en jongeren onder de 18 jaar hebben geen eigen risico.

Meer eigen risico

Het is mogelijk om je eigen risico te verhogen. Dit noemen we het vrijwillig eigen risico. Het verhogen kan in stappen van 100 euro tot maximaal 500 euro. Dit komt dan bovenop je verplichte eigen risico. In 2017 is dit XX. Je hebt dan in totaal XX + 500 = XX euro eigen risico voor je zorgverzekering. In ruil voor het afsluiten van een zorgverzekering met hoger eigen risico krijg je korting op je premie. Om te weten waar je de meeste korting krijgt, en de beste zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie raden wij je aan zorgverzekeringen te vergelijken.

Geen eigen risico aanvullende zorgverzekering

Eigen risico is van toepassing op zorg uit de basisverzekering, en geldt niet bij zorg uit een aanvullend pakket. Er zijn enkele uitzonderingen in het basispakket waarbij het eigen risico niet geldt. Dit zijn onder andere huisarts, kraamzorg en verloskundige zorg.

Plaats een reactie