Samsom (PvdA) wil eigen risico ook afschaffen

Diederik Samsom van de PvdA voelt er voor om het eigen risico af te schaffen bij de zorgverzekering. Hij zegt tegen onder andere BNR nieuwsradio dat hij serieus wil kijken naar het betaalbaar houden van de zorg. Het eventueel afschaffen van het eigen risico is hierbij ook onderwerp van gesprek.

Afschaffen eigen risico in verkiezingsprogramma’s

Eerder maakte Groenlinks, de SP en de PVV plannen om het eigen risico af te schaffen. De zorg ligt tijdens de komende verkiezingen onder een vergrootglas. Of de PvdA het afschaffen van het eigen risico meeneemt in het verkiezingsprogramma is nog niet duidelijk.

Eigen risico 2017 niet verhoogd

Eerder werd bekend dat het eigen risico zorgverzekering in 2017 gelijk blijft als het eigen risico in 2016. Minister Schippers zegt dat een verhoging op dit moment niet nodig is. Ook dit lijkt een reactie op de verkiezingsprogramma’s van GroenLinks, SP en PVV. Het verplicht eigen risico blijft in 2017 385 euro. Bij het gebruikmaken van zorg uit de basisverzekering moet je dit bedrag zelf betalen. Enkele uitzonderingen waarbij het eigen risico niet geldt is de huisarts en verloskundige hulp.

Plaats een reactie