“Eigen risico is discriminatie voor ouderen”

Het eigen risico zorgverzekering is discriminatie voor ouderen mensen. Dat vindt brievenschrijver Henk van Garderen uit Varsseveld. Hij schrijft dit aan de Telegraaf. “Het eigen risico in de zorgkosten is bedoeld om onnodig gebruik van zorg te vermijden.” De heer van Garderen en zijn vrouw doen er alles aan om dit gebruik te beperken. Ze leven gezond en zijn bereidt hier extra voor te betalen. Toch voorkomt dit niet dat hij en zijn vrouw zorgkosten moeten maken. Met hun leeftijd van bijna 70 ontkom je volgens hem niet aan extra zorg. Gevolg is dat hij en zijn vrouw al het eigen risico al hebben op moeten maken.

Eigen risico ouderen en chronische zieken

Van Garderen is van mening dat het eigen risico zorgverzekering niet alleen een straf is op ziek worden. Het is discriminatie ten opzichte van ouderen en chronische zieken.

Zorgverzekering zonder eigen risico

In Nederland is inmiddels een beweging wat zich onder leiding van de SP inzet voor een zorgverzekering zonder eigen risico. Of de zorg dan betaalbaar blijft is de vraag. De stichting denkt met enkele speerpunten het zorgstelsel dusdanig te hervormen dan zorg juist weer betaalbaar wordt. Een van deze speerpunten is het hebben van een zorgverzekering zonder eigen risico.

1 gedachte over ““Eigen risico is discriminatie voor ouderen””

  1. Henk van Garderen heeft natuurlijk volkomen gelijk. Veel chronische patiënten hebben helemaal de keuze niet van wel of niet naar de dokter gaan. Het is daarom niet alleen discriminerend, maar tevens ronduit asociaal.

Plaats een reactie