Bestuursvoorzitter CZ wil halvering eigen risico

Wim van Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ is tegen het afschaffen van het eigen risico. Hij pleit voor een halvering van het eigen risico zorgverzekering. Dat zegt hij op BNR.

Drempel

Van Meeren is van mening dat er altijd een drempel moet zijn bij de keus om naar een dokter of andere zorgverlener te gaan. Daarom wil hij het eigen risico niet compleet afschaffen, maar kan een halvering van het eigen risico geen kwaad. Hij zegt dat het argument voor het compleet afschaffen van het eigen risico, met een verlaging weg is.

Afschaffen eigen risico politiek

Er is momenteel veel discussie over het wel of niet afschaffen van het eigen risico bij de zorgverzekering. Verschillende politieke als GroenLinks, de SP (zij willen een Nationaal Zorgfonds) en PVV spreken zich in hun verkiezingsprogramma uit tegen het eigen risico. Men is van mening dat ziek zijn extra bestraft wordt hierdoor. Het afschaffen van het eigen risico zou bijna 4 miljard euro kosten wat dan ergens anders vandaan moet komen.

Eigen risico 2017

Minister Schippers van Volksgezondheid maakte al bekend dat het eigen risico in 2017 gelijk blijft aan 2016 en dus niet stijgt. Dit is voor het eerst sinds de invoering van het eigen risico in 2008. Het eigen risico 2017 is 385 euro.

Plaats een reactie