Tweede Kamer stemt in met terugdraaien verhoging eigen risico

Tweede Kamer stemt in met terugdraaien verhoging eigen risico De Tweede Kamer heeft ingestemd met het terugdraaien van de verhoging van het eigen risico. Een spoedprocedure moet er nu voor zorgen dat voor 1 oktober de wet is gewijzigd.

Eigen risico bevriezen

Zonder wetswijziging stijgt het eigen risico mee met de zorgkosten. Het eigen risico 2018 wordt dan 400 euro. Dat kan door een wetswijziging voorkomen worden. Informateur Gerrit Zalm had hierom namens de formerende partijen die straks het nieuwe kabinet vormen om gevraagd. Het eigen risico wordt hiermee dan bevroren op 385 euro.

SP tegen eigen risico te verlagen

De SP, DENK en Partije voor de Dieren stemden tegen. Dat is opvallend omdat zij voorstander zijn van afschaffen eigen risico. Maar zonder snelle spoedwijziging is de verhoging naar 400 euro in elk geval voor 2018 niet meer terug te draaien. Toch  was er een meerderheid in de Kamer om deze wijziging in gang te zetten.

Zorgpremie

De wetswijziging moet voor 1 oktober ook nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Deze datum is belangrijk zodat zorgverzekeraars genoeg tijd krijgen om hun zorgpremies te herberekenen. Op 12 november moeten zij uiterlijk de premies bekendgemaakt hebben.

Plaats een reactie