Zorgverzekeringspremie Zilveren Kruis 96 euro duurder

Premie Zilveren Kruis 2017 stijgt
Premie Zilveren Kruis 2017

Eén van de grootste zorgverzekeraars, namelijk Zilveren Kruis, heeft de zorgverzekeringspremie 2017 bekendgemaakt. De premie stijgt 96 euro per jaar bij het verplicht eigen risico zorgverzekering. Dit is 8 euro per maand. Het gaat hierbij om de meest populaire verzekering van Zilveren Kruis: de natura verzekering.

Premie Zilveren Kruis bij standaard eigen risico

Ook Zilveren Kruis (onderdeel van Achmea) zet eigen middelen in om de premiestijging te drukken. Toch kan een stijging niet voorkomen worden. De zorgverzekeraar biedt verschillende polissen aan.

  • Basis Budget (beperkt aantal ziekenhuizen): 104,95 euro per maand in 2017
  • Basis Zeker: 117,45 euro per maand
  • Basis Exclusief (restitutiepolis): 121,75 euro per maand

Vorig jaar verloor Zilveren Kruis een hoop klanten door een relatief grote stijging van de premies. Alsnog blijft Zilveren Kruis een grote jongen als label van Achmea. Meer dan 3 miljoen Nederlanders zijn klant bij Zilveren Kruis.

Eigen risico 2017 Zilveren Kruis

Klanten die een vrijwillig eigen risico nemen krijgen korting op het premie. Bij Zilveren Kruis is de korting bij het maximaal eigen risico van 500 euro 20 euro per maand.

Aanvullende verzekeringen

Zilveren Kruis heeft tal van aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. De prijzen hiervan stijgen gemiddeld met vier procent.

Nieuwsgierig of Zilveren Kruis is iets voor jou is? Check de zorverzekering vergelijker.

 

Plaats een reactie