Menzis maakt zorgverzekering fors duurder

Menzis zorgverzekering 2017
Menzis 2017

Menzis laat de zorgverzekeringspremie flink stijgen in 2017.  Alle drie de basisverzekeringen van Menzis stijgen met minstens 12 euro per maand bij het standaard eigen risico.

Premie Menzis bij standaard eigen risico 2017

Menzis biedt drie soorten basisverzekering aan. Basis, Basis Vrij en Basis Voordelig.

  • Menzis Basis Voordelig (natura budget polis) 103 euro per maand
  • Menzis Basis (naturapolis) 119 euro per maand
  • Menzis Vrij (restitutie) 122 euro per maand

Bij deze laatste restitutiepolis heb je een vrije zorgkeuze van ziekenhuis en klinieken. Je krijgt een 100 procent vergoeding hierbij van het gemiddelde gecontracteerde tarief van een behandeling. De stijgingen van 12 euro per maand betekenen een jaarlijkse stijging van 144 euro.

Reden van flinke stijging

Menzis geeft aan dat het de zorgverzekeringspremie in 2017 wel moet laten stijgen. Mensen leven langer en hebben hierdoor meer en langere tijd zorg nodig. Daarnaast wordt het basispakket van de zorgverzekering 2017 uitgebreid door de overheid, met betere en duurdere medicijnen en behandelingen.

Inzet eigen reserves

Menzis schijnt een enorme bult aan financiële reserves te hebben. Ze zegt hiervan ook een deel in te zetten om de premie niet nog meer te laten stijgen voor 2017. Menzis zet 103 euro per verzekerde in uit eigen middelen om de premie te drukken.

Aanvullende zorgverzekering Menzis 2017

Menzis biedt verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan. Deze stijgen in de meeste gevallen licht.

Premie Menzis bij verhogen eigen risico

Zoals bij elke zorgverzekering kun je vrijwillig je eigen risico verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro tot maximaal 500 euro bovenop de 385 euro die elke Nederlander als verplicht eigen risico heeft. Menzis geeft een opvallend hoge korting op de goedkoopste zorgverzekering. Je betaalt bij een maximaal eigen risico van 885 euro, 83 euro per maand.

Zorgverzekering HEMA 2017

Menzis heeft een samenwerking met HEMA voor zorgverzekeringen. De basisverzekering stijgt in 2017 met 11 euro per maand. Voordeel van een HEMA zorgverzekering is dat je als verzekerde op veel producten van HEMA 10% korting krijgt.

PMA zorgverzekering 2017

De collectiviteitsverzekering van Menzis heet PMA zorgverzekering. In 2017 stijgt de prijs van deze zorgverzekering. Ook hierin biedt Menzis een natura-budget verzekering, een natura verzekering en een resitutie zorgverzekering aan. De prijzen zijn 100,25 euro, 107,92 en 110,71 euro per maand bij het verplichte eigen risico zorgverzekering.

FNV zorgverzekering

Een andere samenwerking van Menzis is dat met FNV. Deze collectieve zorgverzekering van de vakbond heeft een natura-budget (100,25 euro), een natura (110,67 euro) en een restitutiepolis (112,24 euro). Genoemde prijzen zijn allemaal bij het standaard eigen risico 2017.

Zorgverzekeringen vergelijken

Het is verstandig om alle zorgverzekeringen te vergelijken, om de meest voordelige zorgverzekering te vinden in jouw situatie.

Plaats een reactie