Gemeenten betalen eigen risico mee

Gemeenten-betalen-eigen-risico-zorgverzekering
Regelingen gemeenten voor betaalbaarheid zorgverzekering en eigen risico

Gemeenten in Nederland betalen mee aan het eigen risico of zorgverzekering van hun inwoners. Dit kan het geval zijn bij Nederlanders met een laag inkomen of chronisch zieken. Schippers, minister van Volksgezondheid, heeft er op gewezen dat gemeenten verschillende regelingen beiden voor inwoners die het eigen risico zorgverzekering niet of nauwelijks kunnen betalen. De overheid komt eind december met een campagne om dit te onderstrepen. Nu weten veel Nederlanders weinig van het bestaan van deze regelingen.

Gemeenten steeds meer verantwoordelijkheid in zorg

Gemeenten in Nederland hebben een belangrijke taak in de zorg. Sinds enkele jaren zijn zij verantwoordelijk voor een groot deel hiervan. Zieken en kwetsbaren moeten beschermingen krijgen van de gemeente. De Rijksoverheid heeft zelfs enkele zorgtaken overgedragen naar gemeenten.

Gemeente zorgverzekering of geen eigen risico

Om minima te beschermen dat zij de juiste zorg krijgen, ook al kunnen zij dit niet betalen, hebben veel gemeenten regelingen in het meebetalen van het eigen risico of een deel van de zorgverzekering. Vaak bieden zij een collectieve zorgverzekering aan voor minima. Ook bieden sommigen gemeente aan een zorgverzekering te nemen zonder eigen risico. De premie is dan in sommige gevallen iets duurder.

Vraag je gemeente om te kijken of je in aanmerking komt voor een regeling voor minima (bijstand) of chronisch zieken.

 

Plaats een reactie