Eigen risico zorgverzekering 2017 stijgt door?

Op dit moment is het nog onbekend hoe hoog het bedrag is van het eigen risico voor de zorgverzekering in 2017. Dit wordt in september tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt door het kabinet. De verwachting is dat er een kleine verhoging is van het eigen risico. In 2016 is het eigen risico 385 euro.

“Eigen risico 2017 naar 500 euro”

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het verplicht eigen risico in 2017 ging verhogen naar 500 euro per zorgverzekering. Dat zou een enorme stijging zijn ten opzichte van 2016. Later bleek dat de 500 euro niet het bedrag was wat de minister voor 2017 al voor ogen heeft. Wel gaat het om een langer termijn visie om de zorg betaalbaar te houden. De afgelopen jaren steeg het eigen risico elk jaar met enkele tientjes.

Eigen risico zorgverzekering geschiedenis

Het eigen risico van de zorgverzekering is enkele jaren na het veranderen van het zorgstelsel ingevoerd. Vanaf 2008 werd het verplicht. Het verplicht eigen risico was toen 150 euro. Vanaf toen is het eigen risico van de zorgverzekering elk jaar gestegen. De overheid zegt dat dit nodig is, om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. De verwachting is dat het in de toekomst verder gaat stijgen, aangezien de zorgkosten de komende jaren zullen toenemen.

Zorgverzekering en eigen risico in verkiezingsstrijd

De zorg, zorgverzekering en eigen risico zijn een hot-item. Dit zal alleen maar toenemen als er begin 2017 verkiezingen zijn. De SP heeft al een suggestie gedaan om het eigen risico van de zorgverzekering naar 0 euro te brengen als zij regeren. De SP maakt zich vooral zorgen over 500.000 Nederlanders die zorg mijden, omdat zij anders het eigen risico niet kunnen betalen.

1 gedachte over “Eigen risico zorgverzekering 2017 stijgt door?”

  1. Het zou voor mij niet meer op te brengen zijn als het eigen risico verder doorstijgt in 2017. De zorgverzekering EN het eigen risico is dan gewoon te veel voor de gewone burger.

    Beantwoorden

Plaats een reactie