Eigen risico 2017 blijft gelijk: 385 euro

Het eigen risico in 2017 blijft gelijk aan 2016. Dat meldt de Telegraaf aan de hand van Haagse bronnen. Het eigen risico zorgverzekering steeg de laatste jaren telkens opnieuw. De verwachting was ook dat dit in 2017 het geval zou zijn. Volgens de Telegraaf is dat dus niet het geval. Het verplicht eigen risico zorgverzekering in 2017 is 385 euro. Tijdens Prinsjesdag worden meer details bekent gemaakt.

Verplicht eigen risico 2017

Het verplicht eigen risico is het eigen risico wat elke Nederland moet betalen bij het hebben van zorg uit de basisverzekering. Hier zijn enkele uitzonderingen op zoals de huisarts en zorg voor zwangeren. Omdat het eigen risico elk jaar steeg was dit ook voor het nieuwe jaar 2017 de verwachting. De SP, GroenLinks en PVV gebruiken het eigen risico als speerpunt van hun verkiezingsprogramma. Eerdere meende de SP te weten dat het eigen risico in 2017 door zou stijgen naar 500 euro. Dat blijkt dus een publiciteitsstunt.

Vrijwillig eigen risico 2017

Of je ook in 2017 ook een vrijwillig eigen risico kan nemen is nog niet duidelijk. Ook de maximale hoogte van het vrijwillig eigen risico 2017 is niet helder. Deze gegevens worden tijdens Prinsjesdag bekent gemaakt. Het vrijwillig eigen risico is een verhoging op het verplicht eigen risico. Het vrijwillig eigen risico is een keuze en niet verplicht. In ruil voor het vrijwillig eigen risico krijg je korting op de premie van de zorgverzekering. Daarom loont zorgverzekering vergelijken waarschijnlijk ook in 2017.

Eigen risico blijft in 2017 sinds jaren gelijk

Het is voor het eerst in jaren dat het eigen risico gelijk blijft. De laatste jaren steeg het eigen risico met honderden euro’s tot 385 euro. Het eigen risico is ingevoerd om kosten te drukken in de zorg, en mensen bewust te maken van dat zorg geld kost. Mensen met een laag inkomen krijgen het eigen risico en zorgkosten (ook zorgverzekering) gecompenseerd via de zorgtoeslag. Eerdere berichtgeving was dat de zorgtoeslag in 2017 iets zou stijgen.

3 gedachten over “Eigen risico 2017 blijft gelijk: 385 euro”

  1. Een klein lichtpuntje, al heeft het natuurlijk met de verkiezingen te maken. Het eigen risico is al erg hoog wat mij betreft. Zieke mensen worden gestraft, ook in 2017. 385 euro vind ik een hoop geld.

  2. Vergeet niet dat bij veel zorg de zorgverzekeraar/overheid ook nog eens zn handje ophoudt met de eigen bijdrage! Zorg blijft ook in 2017 en verder niet te betalen! Het wordt tijd dat de politiek echt iets gaat veranderen aan de zorgverzekeringen en het zorgstelsel.

  3. Een grote verkiezingsstunt dit. In 2018 het eigen risico dubbel zo hard. Let maar op. Het is wat mij betreft prima dat er een eigen risico is bij de zorgverzekering, maar het moet wel schappelijk zijn. Nu is het voor sommige mensen niet te betalen, en zieke mensen zijn dan altijd aan de beurt. Dat is jammer. We moeten toch juist voor elkaar zorgen? Zorg kost geld, maar er is ook veel verspilling van geld in de zorg. Dat moeten we eens aanpakken. Dan kan het eigen risico en zorgverzekering premie dalen.

Plaats een reactie