Aanvullende zorgverzekering vaak onzin

Aanvullende zorgverzekering vaak onzinNu de overstapperiode voor de zorgverzekering in volle gang is, vergelijken veel Nederlander zorgverzekeringen. Hierbij kiezen zij er vaak ook voor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is een extra verzekering bovenop de basisverzekering. In veel gevallen blijkt deze aanvullende zorgverzekering onzin. De meeste zorg die gebruikt wordt, wordt namelijk gedekt door het basispakket.

Overbodige zorgverzekering

Veel Nederlanders zijn dus overbodig verzekerd. Dat is jammer en kost onnodig veel geld aan premie. Vooral de aanvullende tandartsverzekering is erg populair. Hierbij het goed om te weten dat het goedkoper is om bij een halfjaarlijkse controle de rekening zelf te betalen, dan hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit kost meer, en is dus in veel gevallen niet nodig.

Volle aanvullende pakketten die je niet gebruikt

Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan. Hierin zitten meerdere aanvullende dekkingen, die je vaak niet of maar deels nodig hebt. Bijvoorbeeld een pakket met aanvullende dekkingen voor zowel fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en allerlei andere therapieën. Dit heb je waarschijnlijk niet allemaal nodig. Ook zijn er zorgverzekeraars die gerichte aanvullende verzekeringen aanbieden. Dan kun je kiezen welke zorg je wel, en welke zorg je niet extra wilt verzekeren. Het is sowieso goed om te weten dat het eigen risico bij aanvullende zorgverzekeringen nooit geldt.

Zorgverzekering vergelijken

Het is van harte aan te bevelen om bij het vergelijken goed te kijken welke zorg je nu denk nodig te hebben in 2017. De basisverzekering dekt namelijk veel meer dan sommigen denken. Aanvullende verzekeringen zijn dan vaak niet nodig. Vergelijk zorgverzekeringen via onze handige tool.

Plaats een reactie